lördag 30 maj 2009

Äventyr i Uppsala (varning för långt inlägg)

Idag så åkte vi till Uppsala för att köpa bilbarnstolar.
Hela familjen sov länge imorse, barnen som brukar vakna för mat vid halv sex sex tiden vaknade halv åtta!
Sen sov vi allihopa en stund till och körde frukostproceduren först kl tio så tanken att komma iväg på förmiddagen sprack rejält.
Sanna tyckte att nu får det vara nog, nu åker vi och skaffar en ny stol åt mig...

Anledningen varför vi skulle köpa dem idag var att babyland hade rea på 500kr på alla bilbarnstolar men bara fram till på söndag, och då vi behöver två så är tusen kronor mycket att spara in om man kan. Vi hade tittat in förut och då bestämt oss för Acta grago cosmic comfort, inte den billigaste men verkar mest bekväm och den har fått rekomendationer. Viktigt med en bra stol då barnen lär få sitta långa sträckor i dem då vi åker upp till Umeå och andra resmål.
Då vi kom in såg vi att förra årets model av cosmic comfort var nästan 900kr billigare och enda skillnaden var färgen och att golvstödet inte var fastmonterad. Så vi tänkte att det spelar väl ingen större roll och då sparar vi ju ännu mer pengar än vi trott från början, så vi tog dem istället.
Barnen började bli hungriga så vi gick in på Barnens hus och mata dem där. När de sedan var mätta och nöjda så tog vi ett varv runt där också (roligt med barnaffärer) och köpte bla ett litet strandtält till barnen som vi kan ha på altanen eller på stranden m.m.
Till vår förvåning såg vi att årets modell av cosmic kostade lika mycket där som förra årets modell på Babyland! Vad gör vi nu? Vi bestämde oss för att gå och fråga om Babyland ville sälja årets modell till samma pris, alltså byta in våra nya stolar.
Det kunde de inte men de hade förståelse för att vi då skulle lämna tillbaka stolarna, så sagt och gjort.
In med de nyinköpta stolarna tillbaka till affären och iväg och köpa ännu nyare på Barnens hus. Stackars M-P som fick släpa på stolarna medans jag försökte trösta William som var varm och trött men inte ville sova. Sanna hade redan somnat i sin stol.
Så här ser till slut Sannas och Williams nya stolar ut:

Då båda barnen nu sov så skulle vi ge oss in i centrala Uppsala för att leta oss fram till Fyrishov för att bada i varmvattenbassängen (ringde tidigare imorse och kollade att det var öppet för allmänheten).
ÅÅÅÅHHHH så skönt det var att bada tyckte hela familjen efter att ha svettats i en varm bil halva dagen!
Både Sanna och William älskar att bada och verkade njuta ordentligt, dyka gjorde de också och då William kom upp så log han med hela ansiktet.
Men jag kände efteråt att då jag duschat, tvättat mig och Sanna, klätt på mig och hungriga Sanna, packat ihop alla ägodelar vi haft med oss och kommit ut igen släpandes på skötväska, badkasse och Sanna i sin bilbarnstol (babyskyddet) så var jag precis lika varm igen som innan. Det var det avkopplande badet det.
Nåja, efter att vi fixat varm vatten från restaurangen på fyrishov (med jättetrevlig personal) så fick då barnen mat till slut.
Så här såg Sanna ut efter maten:


William såg ut så här efter maten, i sin nya solhatt:

Jag och M-P åt korv med bröd lite snabbt innan vi tog oss ut i den värmande solen igen.
Efter en snabb stopp på Eurostop (där hissen var trasig från garaget där vi brukar parkera) så kom vi då äntligen hem. Barnen fick slappa på golvet där William flera gånger försökte "rymma" från fällen då man vände ryggen till, medan vi åt sen middag.
Jag fick avbryta middagen då barnen blev hysteriskt hungriga, så pass att gröten fick vara denna kväll. Knappt en halv minut efter barnen kom i säng så sov de.
Förhoppningsvis sover de hela natten och vaknar först vid halv åtta som i morse, men jag har mina tvivel jag...

3 kommentarer:

Thomas sa...

*SÅ* långt inlägg var det väl inte? :-)
Kul för er att ni BÅDE fick de stolar ni ville ha OCH att ni fick dem billigare än ni hade trott. Vi om några vet hur knapert det kan vara med slantarna som barnfamilj... :-/

Idag har Lina fått sovmorgon (det är ju ändå mors dag) så hon och barnen är utvilade. Själv ska jag försöka få en liten paus nu när de är på kyrkobesök. :-)

Farmor Anci sa...

Hade skrivit en kommentar och antar att jag glömde spara den. Typiskt. Nåväl tänkte bara säga att jag tycker att stolarna var ju jättefina. Vi ser fram emot att titta närmare på dem OCH innehållet naturligtvis, om en månad eller så=)

TjAnders sa...

Kul att se er!
Jag tyckte inte heller att inlägget var så långt. Jag brukar nog skriva längre, men så hinner jag inte skriva så ofta heller...

Vi synns på södag!