söndag 5 mars 2017

Skansen

Idag blev det en familjedag på Skansen! 
Länge sen vi hade en hel dag med bara familjen. Vi lyxade till det med att ta bergbanan upp, inträdet var gratis idag då vi har medmera-kort. 
Det första vi sprang på var skogsstugan dör man kunde se våra årstider, rita, gå tipsrunda och för barn från 6år prova tälja. Gissa vad Sanna och William gjorde i ca en och en halv timme! 
Maken fick gå iväg med de två små för att fixa lunch men de stora vägra lämna täljningen. 
Vi kom efter nästan en timme senare. Efter maten blev det lek i lekparken innan vi gick vidare. 
Några djur han vi ju också se såklart. Bland annat bergsuven, vargarna, vildsvinen och lite annat. Jag och de tre stora trollen var en sväng på lill-skansen medan maken tog en sövapromenad med Minja. Vi gick även in till Skansen akvariet. Sanna blev lite förskräckt över skador man kan få av giftormar som de hade en utställning om. Så nu gillar hon inte ormar alls, men klappa en gjorde hon iaf.
På hemvägen blev det akutstopp för mat på McDonalds då timmen blev sen. Väl där fick Minja katastrofblöjor tre gånger! Så ombytet vi hade med oss blev också smutsigt. Maken stackarn upptäckte vid det första blöj- och klädbytet att våtservetterna blivit kvar i skötrummet på Skansen! Detta i toaletten med skötbord men utan rinnande vatten! Hur tänkte de där vid bygget? Handfat fanns det ett litet av utanför de två toaletterna...
Personen som skulle in efter dem vände vid dörren av lukten i luften :-P
Men hem kom vi utan fler katastrofer.
En trevlig dag med familjen helt enkelt.
// sargit

Inga kommentarer: