tisdag 6 oktober 2015

Matlaget och blöjfritt

 Idag var det dags för ett besök på bvc med Minja. Hon väger numera 4800g!
Hon fick även ta rotavirusvaccinet den första dosen idag, få se hur hon kommer reagera på det då det tydligen kunde ge magknip, men det ha hon ju redan så svårt att skilja på om det är vaccinet eller det vanliga magknipet...
Efter en snabb tur genom affären så åkte jag och Minja till öppna förskolan i Märsta kyrka där jag åt lunch i lugn och ro medan Minja sov i Mauds famn.
Jag hann även med ett kort besök på familjecentret där det var babyöppet idag.
Då det börjar bli kallt nu så är det dags att få ner våra äpplen från trädet, så M-P och barnen påbörjade med att plocka lite äpple idag och oturligt nog så ramlade ett av äpplena ner rakt på Sannas ansikte! Det gick bra men kan tänka mig att det gjorde ont...
Goda är de och stora, nästan synd att hacka upp dem eller koka dem då de smakar så bra precis som de är. Kanske ska göra ett försök i år att förvara äpplen i förrådet.
Ikväll var det dags för Matlaget och för en gångs skull så gick vi dit hela familjen. Barnen hade roligt med bland annat klossar, men eftersom det ju finns yngre barn där också så fick de bygga om båten de byggde efter att ett annat barn raserat deras bygge... Men fota bygget ville de göra så de fick låna min telefon.
Lyckades fånga en kanon bra bild på Minja som ler mot sin pappa, älskar den!
Mot slutet var det bara vår familj där förutom Mia (som jobbar på familjecentret), hennes dotter Hanna (som Sanna blev väldigt förtjust i) och Anna-Karin.
Janiina ville sjunga så hon bestämde helt enkelt vilka låtar vi skulle sjunga och efter sången så sa hon "ljuset" och gick och hämta den så att vi kunde avsluta med att tända ljuset och be.
Anna-Karin är väldigt omtyckt av våra troll och självklart ville Janiina sitta bredvid henne.
Väl hemma efter tandborstningen så blev det sagostund i soffan, jag läste för Janiina medan M-P läste de sista kapitlen i "Harry Potter och de vises sten" för stortrollen. Men då Janiinas val av saga var kort så slutade det med att hon la sig i min famn och lyssnade på pappans högläsning också varpå hon somnade rätt fort. Sov gjorde även Minja just då så trångt vart det i min famn, men mysigt.

För övrigt kan jag meddela att idag var andra dagen som Janiina var helt utan blöja. Stor tjej vi har!
Några olyckor vart det och fler får vi nog räkna med men nu finns det ingen återvändo.
Inga blöjor på under dagarna för hennes del.

Jag håller sakta men säkert på att blogga ikapp lite från föregående månad, så är du nyfiken och inte vill missa något så kika tillbaka till september månad och läs det du missat. Fler inlägg är på gång men nu har jag i alla fall kommit igång igen. Hoppas på att få till rutinen med lite egentid vid datorn om inte varje kväll men i alla fall varannan...
// Sargit

Inga kommentarer: