söndag 5 januari 2014

Lek & Bus

Söndag, den enda dagen som var helt oplanerad under detta jullov och typiskt nog den sista lovdagen då både maken och jag jobbar imorgon.
Igår var jag borta hela dagen på möte med styrelsen för dansen, vad resten av familjen gjorde vet jag inte mer än att de hälsade på hos mummu och åt där.
Stackars M-P:s rygg har börjat krångla igen så vi gjorde inget särskilt under dagen, slappade i soffan mest tittandes på tv. Barnen lekte då och då men anslöt sig till oss i soffan ofta för att mysa.
Janiina var väldigt bestämd med vad hon ville göra.
Men mitt i slappandet kände jag att vi nog behövde röra på oss och trötta ut barnen lite för att få dem att somna på kvällen, så vi åkte till Lek & Bus i Infra city på eftermiddagen, maken fick stanna hemma och vila men familjen Beutler kom dit också.
Det började lite mindre bra för innan vi ens kommit in så försvann Janiina!
Vi höll på att klä av oss och få in kläderna i skåpen och plötsligt inser vi att hon är borta.
Får lätt panik men medan Lina och Elin börjar leta efter henne så fixar jag in kläderna och betalar vårt inträde, sen lämnar jag över Sanna och William i Thomas vård och rusar in jag med.
Fast vi, tre personer, gått genom hela lokalen fram och tillbaka så hittade vi inte henne och de jag frågade hade inte sett en liten tjej i gröndress.
Till slut var det Elin som fann henne inne i en labyrint, Janiina brydde sig föga utan undrade nog mest varför hon blev buren tillbaka från det roliga...
Då lugnet återvänt och vi var redo att gå in efter att visat vart Thomas och Lina satt ifall någon skulle komma ifrån de andra, så rusade jag och alla barnen in. Men där kom nästa katastrof då Lek & Bus krokodilen var ute på en promenad!
William och Sanna som var helt oförberedda på detta blev rädda, rättare sagt blev William panikslagen!
Ingenting kunde övertala honom om att gå in och leka för han var rädd för krokodilen, inte ens fast krokodilen försvann så lugnade han sig utan klamrade sig fast vid mig. Sanna och Emma fortsatte in och Elin höll ögona på Janiina medan jag bar på William, till slut bar jag honom till Thomas och Lina och sen satt han hos dem i nästan två timmar.
Sanna och Emma gillade verkligen denna lilla åk.
 Men såklart så var det en incident med Sanna också som blev ledsen då Emma sprang ifrån henne så hon blev ensam. Ingen lång stund men tillräckligt för att få hjälp av en snäll pappa som följde henne mot oss för att leta efter "mamma Sargit". Jag mötte dem då jag insåg att Sanna inte var med Emma och började leta efter henne.
Då kände jag att det var dags för lite fika paus.
Det höll de andra med mig om.
 Så efter att ha samlat lite energi så fortsatte leken, snart nog fick vi med även William.
Janiina är varken blyg eller feg av sig, jag försökte hålla henne vid småbarnens hörna vilket lyckades rätt bra,
 men sen ville hon till  det stora höga så där klättrade och sprang vi runt också en hel del. Knappt jag hann med tur att Elin tog Janiina under sina vingar så att säga.
Självklart hoppade vi i studsmattorna också.
 Emma och Janiina med tungan rätt i mun.
Att cykla var också populärt men det som gillades allra mest var nog detta, om och om ville de åka kana och för att ta sig dit så måste man ju klättra. Barnen vet precis vilken väg som är den snabbaste.
Lyckades få en kort film med nästan hela gänget.
Vi hade det väldigt trevligt ändå fast det började lite tråkigt. Sista timmen busades det hejvilt och det var mycket spring i benen.
M-P anslöt sig till oss då det var dags att gå och så avrundade vi dagen med att äta på Max hela bunten.
Gissa om barnen somnade fort på kvällen? Ja något snabbare än vanligt i alla fall då de låg i sina sängar och höll på att somna när jag kom hem från affären...
Kvällen avrundades med lite spännande hockey, inte spännande på grund av sporten i sig utan för att det ju var landskamp mellan Sverige-Finland i Junior VM.
Finland vann, Hurra!
// Sargit

Inga kommentarer: