söndag 18 mars 2012

Fixar söndag och dockteater

Idag fortsatte vårt fixande hemma och jag var ovanligt pigg på morgonen fast jag sovit rätt oroligt.
John och Jimmy kom idag för att fortsätta hjälpa till, de kom lagom så jag slapp flytta tunga byrån med M-P.
Sedan satte herrarna igång att bygga ihop barnens nya garderob.
Under tiden lekte Sanna och William snällt med bilarna. William överraskade med att låna ut någa bilar till Sanna efter en kort disskussion mellan dem, riktigt roligt att lyssna på dem.
Det började med att Sanna sa att hon också ville leka med bilarna men William vägrade då de ju är hans bilar.
Sanna grät ledset hos mig och jag försökte trösta och förklara att det ju är Williams bilar, men att hon kunde fråga om hon fick låna några.
Till min förvåning så sa William frivilligt, utan att hon frågat, att hon kunde få låna en bil och pekade på en lastbil.
Sanna sa "men jag vill ha två bilar" och då frågade William "vill du ha den och den" (pekande på två av bilarna).
Sanna sa glatt "du kunde!" då William lyckades öppna och få ut bilarna ur sin förpackning.
Sen infann sig friden och de lekte snällt.
 Senare ville barnen så klart vara med och titta på då garderoben kom på plats.
 John och Jimmy ifärd med att skruva ihop lådor till garderoben.
 Lådbygge med små hjälpredor.
 Så skönt att ha fått garderoben på plats samt gardinstång och gardiner i barnens rum (foto kommer senare), nu återstår att få kläder och annat på rätt plats och så städning såklart då det inte har hunnits med alls under helgen. Får ta tag i det under veckan...

Efter lunch var det dags att förbereda oss för dagens stora äventyr för barnen, teatern "De tre små grisarna" i Rosersbergs församlingsgård.
För att göra det till ett riktigt äventyr för de små så åkte vi tåg dit, det gillade barnen.
Här sitter Sanna, William, Emma och Lina och beundrar utsikten.
 Janiina (som även idag sovit i bärsjalen hos mig under dagen) ville inte ligga i vagnen under sin första tågresa, man kan ju missa något kul.
 I väntan på insläpp visar Sanna och Emma upp sina teaterbiljetter.
 Först satte sig barnen nyfiket på mattan framför scenen,
men ganska snart kom både Sanna och William till mig där jag satt på en stol och ville sitta i famnen istället innan föreställningen ens börjat.
Janiina som sov i vagnen i hallen vaknade efter en tio minuter så då fick stortrollen sitta själva tillsammans på stolen då jag hämtade Janiina. Resten av föreställningen stod jag (mot slutet satt på bordet jag lutat mig mot) lite längre bak lite lätt oroligt hur barnen skulle reagera då vargen kom fram.
 Men det gick bra, Sanna sneglade då och då på mig som för att se att jag var kvar men båda var facinerade av föreställningen och följde den koncentrerat.
 Föreställningen innehöll många barnsånger som alla fick sjunga med i, men Sanna och William sjöng inte med alls. Senare sa Sanna "jag ville inte sjunga" då jag frågade vad de tyckte om teatern. Men båda gillade den sa de och pratade mycket om den under tillbaka resan.
Här har vi skådespelerskan Agneta från Teater Tummeliten med skådisarna de tre små grisarna, deras mor Annika (i mitten) och vargen. Barnen fick känna och klappa dockorna på vägen ut.
 Innan vi gick fick Sanna och William leka i barnrummet, äta frukt och rita medan jag matade Janiina.
Sanna ritade en ängel som ni ser till vänster, jag blev imponerad.
 Då Emma och Lina blev hämtade av Thomas och Elin så åkte jag och barnen själva med tåget tillbaka.
Surt nog så missade vi tåget med en halv minut så vi fick vänta en stund på nästa.
Denna försening gjorde att vi, till barnens besvikelse, inte hann titta på då M-P dansade.
Men vi hann dit och säga hej till folket innan vi gick till grillen för att intaga söndagsmiddan.
Hemma var både Sanna och William glada och ville att jag skulle ta kort på dem då de försökte stå på ett ben, med varierad resultat.
 Sen kom de på att man kunde ta stöd av varandra, sötnosarna.
På de bilder jag tog såg det nästan ut som om de dansade med varandra.
Men så glada de var.
 Och kul hade de!
Det är mycket "mamma ska hjälpa!" och "mamma får byta blöja" och liknande, pappa får INTE hjälpa/byta blöja för då blir det katastrof.
Lite frustrerande för mig som inte alltid kan hjälpa då jag matar Janiina och då får höra detta skrik när M-P hjälper dem. Och sen får vi lyssna på "pappa dum, pappa jättedum" länge efteråt då han gjort något som barnet i fråga ville att jag skulle göra. Suck säger jag bara.
Väldigt mammiga har de blivit och jag försöker att ge dem så mycket av min tid det går men vore skönt om pappa också dög så att jag fick lite lugn och vila då och då.
Nåja, det går ju över så småningom får väl se det som så att de senare inte vill att "mamma ska hjälpa" då de närmar sig tonåren (om inte innan), då lär man knappast få ens en kram från dem misstänkter jag...
Så får väl försöka njuta så länge det går av deras närhet.
// Sargit

Inga kommentarer: