lördag 15 juni 2013

De senaste dagarna, lite kort

Onsdag
William har det senaste året fått för sig att han inte gillar ugnspannkaka, så de gånger vi haft det har han knappt ätit två bitar och de bitarna också med trugande från oss.
Idag stod det på schemat och så klart blev det protester från William.
Då förhandlade jag lite med trollen, de fick välja mellan två alternativ:
a) ugnspannkaka och att spela spel med mig medan den var i ugnen
b) plättar men inget spelande med mig.
De valde båda två ugnspannkaka och då satte vi igång att blanda ihop smeten.
Stortrollen fick sköta den biten.
Som utlovat så spelade vi medan pannkakakan gräddades, det blev "Den förlorade diamanten".
Och hör och häpna så åt båda upp allt på sina tallrikar och sa till och med att det var gott!

Torsdag
Min mamma fyllde år men tyvärr jobbade jag till halv nio som vanligt på torsdagarna så jag hann inte förbi och fira henne. Men det gjorde resten av min familj.
Sanna och William fick fortsätta fira mummu då de blev kvar där över natten. M-P fick städa hemma lite inför svärmors besök medan jag var ute och nattvandrade då det var skolavslutningsdag.
Men då jag kom hem vid ett på natten så satt svärmor i soffan!
De hade kommit iväg tidigare än planerat så nu fick vi njuta av hennes sällskap lite längre.
Fredag
Jag jobbade en stund på förmiddagen sen åkte jag till min pappa, där min familj var, lagom till lunch (hade med mig lunchen) då det blev hastigt bestämt att vi skulle äta lunchen vi planerat där istället.
M-P hade hämtat stortrollen tidigare, idag hade mummu gjort flätor till Sanna. Hon var jättestolt över dem.
Här skulle jag ta ett kort på mina fina troll men precis då jag tryckte på knappen så gömde sig William bakom Sanna, flinade gjorde han o då han sen kikade fram.
På eftermiddagen fick Sanna och William städa sitt rum, vi lockade med att de i så fall fick byta lego, DUBLO till små lego. Detta gjorde susen och de har nog aldrig städat så snabbt. Visst var det lite tjat och lite gnäll men städat blev det och som utlovat flyttades Dublo legot till Janiinas rum och istället fick de en stor låda med små lego. Lyckan var total må ni tro!
Jag jobbade även fredag kvällen och då jag kom hem så blev det bara så att vi satt uppe till väldigt sent, alldeles för sent, tittandes på Hells kitchen på netflix.
Lördag
Att jag har semester bryr sig barnen inte ett dugg om. Jag var nog inte på solskenshumör då barnen då och då kom och försökte väcka mig. Blev riktigt irriterad faktiskt men fick ändå ge upp till slut vid halv tio. Då hade Janiina vaknat vid 06 (om jag minns rätt).
Sanna och William tjatade och tjatade då de sprang in till mig om att de ville "sy", jag hade ju lovat dem att då min semester börjar så kan vi ta fram vävstolen som Sanna fått i present.
Sen att jag inte menade att vi skulle göra det det första vi gjorde direkt på morgonen var nog något de missat...
Men med gemensamma krafter fick jag och svärmor till vävandet. Den var ju färdig trädd så det var bara att vecka upp den och skruva fast några skruvar, men tyvärr var tråden lite fel spända (spänt i mitten och löst vid sidorna). Jag får trä om den efter att denna första matta är klar...
Men barnen hade kul.
 Lite utelek hanns också med.
 M-P åkte iväg på fisketur med Johan efter lunch, han skulle vara borta hela natten.
Svärmor och jag tog barnen och åkte till Maxi för att handla inför kvällens middag.
Sanna och William ville först räkna sina pengar från sina sparelefanter och sedan ta med sig sina egna pengar till affären. William ville köpa "blayblay" som han tjatat om, tyvärr fanns det inga sådana på Maxi. Men de köpte varsin håv och stolt la de fram själv pengar på disken till kassörskan (som smidigt tog emot och tackade och smög dem sedan till mig, då jag redan betalat med kortet).
Jag frågade om de ville ha glass innan vi gick till bilen och självklart ville de det.
De envisades båda att de ville köpa med egna pengar så det fick de. Återigen fick de räkna upp och lägga fram pengar själva ur sina plånböcker. Så stolta de var!
Sen njöt vi alla av våra glassar. Janiina fick sin första egna glass också, hittills har hon ju smakat från oss (ätit upp våra rättare sagt).
 Sanna försvann till Alexander men William ville vara hemma, så medan Janiina sov så byggde han och jag med små lego.
 Avrundar med en bild på lilltrollet i en skön possé då hon åt lite kex (då de äldre fick lördagsgodis).
Vi såg på film efter barnen somnat, jag orkade inte sitta med datorn då så den fick svärmor använda istället.
Jag kom i säng lite sent igen, hoppas jag får bättre disciplin resten av semestern så att jag orkar upp  någorlunda tidigt så vi kan göra lite utflykter eller något också.
// Sargit

Inga kommentarer: