måndag 24 juni 2013

Däckad mamma, pool lycka!

Ingen kul dag idag för min del. Drabbades av världens förkylning! Nåja, värre har man säkert varit men just nu kändes det som att jag bara ville dra täcket över huvudet och begrava mig i sängen... Vilket inte är ett alternativ då man har tre livliga barn hemma.
Lite hann jag dock vila, tvungen då jag vart lite däckad, en stund var jag ute på baksidan också som badvakt på eftermiddagen.
Det sköna var att jag ju kunde ta en tupplur med Janiina då hon skulle sova efter lunch...
Men att bada tjatade stortrollen om att de ville göra, så det fick de.
Janiina var väldigt intresserad av vad pappa höll på med då vattenslangen kom fram då han fyllde på fotbadet.
 Vattnet hade inte hunnit värmas upp av solen än, men det hindrade inte barnen. De börjar väl bli härdade då de var i länge idag.
 Lite pauser då och då för att värma sig tog de såklart. Under en av pauserna hittade Sanna årets första mogna jordgubbe i jordgubbslandet. Den delade hon systerligt med Janiina (som fick en liten bit) och William.
 M-P badade Janiina som ville i, men hon protesterade högljutt vid första kontakten med vatten.
 Men sen gick det bra och hon verkade njuta. Filmade hennes plaskande men då jag inte har något bra sätt att redigera filmen med så får den förbli en "familjefilm".
Då Janiina böjade kännas kall fick hon värma sig hos mig, men snart nog sprang hon till poolen igen och ville i. Och sen ur igen. Och så fortsatte det.
Men till slut sa vi stopp då det ändå var rätt så kallt i vattnet.
Men stortrollen fortsatte busa med M-P.
 Ja, M-P doppade sig han med. Här bildbevis på det.
Min mamma kom mitt i badandet och höll oss sällskap, jag var ju inte så trevligt sällskap då jag kände mig mest eländig.
Det slutade med lite hastigt att hon tog med sig Sanna och William hem till sig för middag, bastu och övernattning.
Så det blev en lugnt kväll för mig med Janiina medan M-P var först på informationsmöte inför Janiinas inskolning och sedan åkte på sin träning efter att ha hunnit fixa snabb middag till oss hemma först. Skönt att Janiina kan roa sig själv väldigt bra så jag kunde övervaka lite slött från soffan.
Kan knappt förstå att tiden gått så fort, i augusti börjar Janiina på förskolan. Jösses.
M-P förvarnade dem om att de lär få en helt annan upplevelse med henne än med Sanna och William, hihiii...
// Sargit

Inga kommentarer: